Slovenské strapačky - halušky
(Elek Magyar: "Kuchařská kniha Labužník, str. 127, Pannonia Budapešť 1960, slovenská kuchyně)
Suroviny:
  • 500 g brambor
  • tmavší mouka podle potřeby
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sádla
  • 80 g slaniny
  • 100 g ovčího sýra (brynzy)
  • sůl


  • Postup přípravy:
    Očištěné syrové brambory nastrouháme a smícháme s vejcem, solí, lžíci sádla a tolika tmavší mouky, kolik jí směs pojme. Umícháme těsto, z něhož vykrajujeme noky a zvolna vaříme v osolené vodě. Mezitím vyškvaříme na kostečky nakrájenou slaninu, vybereme škvarky a do rozpáleného sádla vhazujeme uvařené a scezené noky. Pak je promícháme se sýrem, upravíme na mísu a posypeme škvarky ze slaniny.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]