Bramborové řezance se zelím
("Bábinčiny výpisky receptů", Kyjov, Jižní Morava, zařazeno 2000)
Suroviny:
  • 250 g mouky
  • 500 g vařených brambor
  • 1 vejce
  • 50 g tuku
  • 50 g zelí
  • sůl, pepř


  • Postup přípravy:
    Mouku smícháme s prolisovanými brambory, přidáme sůl, vejce a pepř. Na pomoučené desce asi na sílu prstu vyválíme váleček a nařežeme z něj řezance. Bramborové řezance uvaříme ve vroucí vodě, scedíme, omastíme a smícháme s podušeným zelím. Příprava zelí - zelí pokrájíme a osolíme. Po chvíli zelí vymačkáme, abychom je zbavili soli spolu s vypocenou tekutinou a na tuku je opražíme a chvíli podusíme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]