Kucmoc
("My rádi jíme", gastronomický pořad TV Nova, recept předvedla Sabina Laurinová, 1999, česká kuchyně)
Suroviny:
  • 4-5 velkých brambor
  • 3 lžíce škvarků
  • 1 lžička podmáslí
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sádla (na pomazání plechu)
  • 2 větší jablka, případně švestky
  • kysaná smetana
  • pepř a sůl

  • Příloha: hlávkový salát

    Postup přípravy:
  • Brambory nastrouháme přidáme mouku, podmáslí, škvarky, sůl a pepř a promícháme.
  • Necháme odpočinout a na vymazaný plech sádlem rozprostřeme hmotu do výšky asi 3-4 mm.
  • Na povrch poklademe plátky jablek a dáme do trouby péci.
  • Podáváme s našlehanou kyselou smetanou.
    Jednoduchý kucmoc - si zapsala naše bábinka kyjovská do svého receptáře následovně:
  • "Na osolenou, pokmínovanou směs 4 velkých rozstrouhaných brambor přidej 1 vejce, 2 lžičky mléka a špetku pepře.
  • Rozmíchanou směs pokládej na rozpálený, vymazaný lívanečník.
  • Podávej k čaji."


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]