Bramborák s rybou a koprovým furé
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)
Suroviny:
  • syrové oloupané brambory
  • vajíčko
  • sůl
  • majoránka
  • filé z tresky nebo jiné ryby
    Na salát:
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • výhonky (sójové, hrachové nebo jiné)
    Na omáčku (furé):
  • kopr
  • rybí nebo kuřecí vývar nebo víno
  • mouka
  • smetana nebo mléko


  • Postup přípravy:
  • Z brambor vajíčka, soli, majoránky a mouky uděláme těsto jako na bramborák, do kterého přimícháme rozemletou tresku, ze které odstraníme všechny kostičky.
  • Do směsi nedáváme česnek! Na pánvi upečeme rybí bramboráky dozlatova.
    Salát připravíme - ze zeleniny nakrájené podélně na dlouhé tenké proužky ("julien"), které osmažíme na pánvi.
  • Výhonky dáme do salátu až ke konci přípravy; tepelně je upravujeme jen kratičkou dobu.
    Koprové furé připravíme - stejně jako bešamelovou omáčku, ale použijeme při ředění rybí, nebo kuřecí vývar a víno. Připravenou omáčku pak ochutíme koprem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]