Chudákovy žáby - Batak Bel Kusbara
(Recept ze seriálu: "Jak chutná Libanon", TV Spektrum, 2001, arabská kuchyně)Chudákovy žáby? - . . . nebojte se, to nejsou skuteční oboživelníci, ale jenom opečené brambory s česnekem, citrónem, zelenou pálivou paprikou a koriandrem. Jejich příprava je velmi jednoduchá a chuť "batak bel kusbara" je vynikající.
Suroviny:600 g brambor, na kostičky 4 stroužky česneku, na plátky 1 velká zelená pálivá paprika, nakrájenásvazek zeleného koriandru (nebo petrželky), natrhanéhošťáva z 1 citrónu podle chuti
Postup přípravy:Nejprve rozkrájíme oloupané brambory na kostičky, opláchneme, okapeme a protože je budeme smažit, tak je osušíme.Pak je fritujeme v horkém oleji a hotové vyjmeme drátěnou naběračkou z oleje; (ale nenecháme je příliš zhnědnout (!), restujeme je jen do slabě nahnědlé barvy).Na pánvi na troše oleje orestujeme zelenou pálivou papriku, přidáme zelený koriandr (petrželku) a vzápětí přidáme osmažené brambory a osolíme.Vše dobře promícháme a nakonec zastřikneme podle chuti citrónovou šťávou.Pokrm je hotov podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME