Chudákovy žáby - Batak Bel Kusbara
(Recept ze seriálu: "Jak chutná Libanon", TV Spektrum, 2001, arabská kuchyně)
Chudákovy žáby? - . . . nebojte se, to nejsou skuteční oboživelníci, ale jenom opečené brambory s česnekem, citrónem, zelenou pálivou paprikou a koriandrem. Jejich příprava je velmi jednoduchá a chuť "batak bel kusbara" je vynikající.
Suroviny:
  • 600 g brambor, na kostičky
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • 1 velká zelená pálivá paprika, nakrájená
  • svazek zeleného koriandru (nebo petrželky), natrhaného
  • šťáva z 1 citrónu podle chuti

    Postup přípravy:
  • Nejprve rozkrájíme oloupané brambory na kostičky, opláchneme, okapeme a protože je budeme smažit, tak je osušíme.
  • Pak je fritujeme v horkém oleji a hotové vyjmeme drátěnou naběračkou z oleje; (ale nenecháme je příliš zhnědnout (!), restujeme je jen do slabě nahnědlé barvy).
  • Na pánvi na troše oleje orestujeme zelenou pálivou papriku, přidáme zelený koriandr (petrželku) a vzápětí přidáme osmažené brambory a osolíme.
  • Vše dobře promícháme a nakonec zastřikneme podle chuti citrónovou šťávou.
  • Pokrm je hotov podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]