Bramborový koláč se sýrem
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 1,5 kg brambor
  • čerstvá petrželka - kudrnka
  • 2 mladé cibulky
  • 4 vejce
  • 2 pórky
  • 50 g parmazánu
  • 6 stroužků česneku
  • 200 g ementálu
  • sůl, mletý pepř
  • 100 g strouhanky
  • 125 ml zakysané smetany
  • 100 g másla
  • 15 ml oleje


  • Postup přípravy:
  • Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky a uvaříme s česnekem do měkka.
  • Brambory scedíme, přidáme máslo a rozšťoucháme.
  • Pak přidáme parmazán, cibulku, smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  • Do vymazané koláčové formy položíme polovinu bramborové směsi a rozetřeme rovnoměrně po pekáčii.
  • Na tuto vtsrvu postupně vrstvíme nakrájený pórek, plátky vajec uvařených natvrdo, polovinu nastrouhaného ementálu.
  • Zakryjeme zbytkem bramborové směsi, zasypeme zbylým sýrem, strouhankou a poklademe plátky másla.
  • Pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]