Gratinované švédské brambory
("My rádi jíme", TV Nova, recept podle Jiřiny Bohdalové, švédská kuchyně)
Suroviny:1 - 1,5 kg brambor3 - 5 pórků300 ml sladké smetany nebo šlehačkymáslosůl a pepř
Postup přípravy:Brambory nakrájíme na kolečka a vkládáme na máslo do zapékací misky. Střídavě je prokládáme nakrájeným pórkem nakrájeném také na kolečka.Opepříme, osolíme, zalijeme smetanou a upečeme.
Podobně můžeme připravit restované brambory na pánvi:Uvařené brambory nakrájíme na měsíčky a vložíme na pánev, kde jsme si předtím orestovali cibulku.Osolíme a přidáme smetanu.Restujeme ještě asi 2 - 3 minuty abychom vypařili přebytečnou kapalinu a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME