Brambory na jehle se slaninou
(Michal Málek: "Grill a Barbecue pro všechny", dále převzato od Pepíčka)
Suroviny:
  • 1 kg středně velkých brambor
  • sůl
  • pepř
  • 250 g anglické slaniny
  • mletá sladká paprika
  • 500 g cibule
  • kmín
  • máslo


  • Postup přípravy:
  • Brambory ve slupce důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky silné 1/2 cm.
  • Plátky brambor rozložíme na misku, osolíme a opepříme.
  • Slaninu nakrájíme na tenké plátky zhruba stejné velikosti jako brambory a posypeme paprikou.
  • Oloupanou cibuli rozebereme na jednotlivé vrstvy a lehce posypeme kmínem.
  • Suroviny střídavě napichujeme na jehlu; začínáme a končíme plátkem brambory.
  • Brambory potřeme tekutým máslem a pevně zavineme do alobalu.
  • Pak je položíme na rošt a pečeme asi 15 min.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]