Nadýchané sýrové brambory
(Jo Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa", Columbus Praha, 2000)
Suroviny:
  • 900 g brambor, oloupané na kostky
  • 150 ml plnotučné smetany
  • 75 g tvrdého strouhaného sýra
  • špetka cayenského pepře
  • 2 bílky
  • olej na smažení
  • sůl a pepř
  • zelená petrželka, nasekaná
  • strouhaný sýr na zdobení

    Postup přípravy:
    Brambory vaříme ve vodě asi 10 minut, pak scedíme, osušíme ubrouskem a dáme stranou. V míse smícháme smetanu se sýrem, přidáme cayenský pepř a podle chuti osolíme a opepříme. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do smetanově sýrové směsi. Do mísy přidáme vařené brambory a důkladně je obalíme ve směsi. Rozehřejem větší množství oleje (např. ve fritovacím hrnci) na 180°C a přidáme brambory obalené směsí, smažíme (fritujeme) asi 3-4 minuty. Ozdobíme strouhaným sýrem a zelenou petrželkou. Podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]