Brambory na vlámský způsob
(Recept z časopisu Elle, zařazeno do DDK v říjnu 2004)

Suroviny:
  • 1 kg malých brambor, oloupané, celé
  • 150 g slaniny, na malé kousky
  • 400 g mrkve, na proužky
  • 3 cibule, nasekaná
  • 30 g másla
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1/2 svazečku petržele
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
    Kousky slaniny necháme asi 1 minutu ve vroucí vodě ovařit, pak je vyjmeme a necháme okapat. Cibuli a slaninu spolu osmahneme asi během 2 minut na másle, zalijeme polovinou vývaru a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Potom přidáme celé brambory, najkrájenou mrkev a zbytek vývaru. Kapalinu znovu přivedeme k varu, osolíme, opepříme. Vaříme ještě 15 minut a na konec vsypeme petrželku a horké podáváme. Takto připravené brambory jsou vhodné k pečenému masu.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]